John Tana Official

Ateliers de Musique

Begin 2024 heeft John Tana zijn Tana’s Ateliers de Musique gelanceerd: een dialectonderwijsproject in de vorm van een muzikale roadtrip door Limburg, waarbij John Tana en zijn producer Gilbert Pétard hun liefde voor het Limburgse dialect en muziek overbrengen op leerlingen van het basis- en het voortgezet onderwijs.

 

John Tana is zonder twijfel de meest succesvolle Limburgse artiest van dit moment. Niet alleen stond hij op grote podia zoals Pinkpop, ook staat hij op nummer 1 in de Limburgse top-100 en mocht hij de muziekprijzen ’t Sjengske en de Jo Erens Priès in ontvangst nemen. 

John Tana Official

Met hun muziek richten Tana en Pétard zich op het positieve en het genieten van het leven. Ze vertalen Franse klassiekers naar het Limburgse dialect, resulterend in hits als ‘Boursin’ en ‘Daan Kom Iech Mer Aon’. Ze voorzien hun covers van reflectieve teksten over belangrijke zaken in het leven. Zoals bourgondisch leven en carnaval…

Nu wil John Tana graag zijn liefde voor het Limburgse dialect en de muziek overbrengen op leerlingen van het basis- en het voortgezet onderwijs door muziekworkshops – of zoals Tana prefereert ‘workshows’ – te organiseren. Met dit project willen zij dialectonderwijs dan ook een impuls geven. Met hun project kunnen scholen een aansprekende regionale invulling geven aan hun kunst & cultuuronderwijs.

Tijdens een ‘workshow’ gaan leerlingen – onder begeleiding van John Tana en zijn producer Gilbert Pétard – zelf aan de slag met het schrijven van eigen songteksten op een bekend chanson in het Limburgse dialect. Net als Tana en Pétard zelf doen, worden de leerlingen uitgenodigd om zichzelf tijdens het schrijfproces geen barrières op te leggen. Alles mag. Als er maar een leuke, gekke, mooie, inspirerende of anderszins pakkende tekst uitkomt.

Een ‘workshow’ duurt ongeveer een dagdeel en er kunnen maximaal 100 leerlingen aan mee doen. Aan het eind van elk ‘Atelier’ worden er video-opnames gemaakt van elke leerling, terwijl deze zijn/haar tekst inzingt in een mobiele geluidsstudio.

De leerlingen met de leukste teksten worden door John Tana uitgenodigd voor een gastrol in zijn theatershow C’etai juste pour s’amuser in het Theater aan het Vrijthof in juni ‘24. De eerste scholen die zich aanmelden voor deelname aan de ‘workshows’ krijgen gratis entreekaartjes van de gemeente Maastricht voor de voorstelling op zondagmiddag 23 juni om 14:00. Wees er dus snel bij!

Meedoen?

In het voorjaar van 2024 vinden de eerste 4 ‘workshows’ plaats in Maastricht. De doelgroep zijn leerlingen van groep 7/8 Basisonderwijs en klas 1/2 Middelbaar onderwijs. De data worden in overleg met de deelnemende scholen gekozen, maar dienen bij voorkeur in april te zijn.

Aanmelden kan door het onderstaande formulier in te vullen. Let op: alleen docenten kunnen een schoolklas aanmelden!

 

Hoewel de eerste 4 ‘workshows’ in Maastricht plaatsvinden, willen Tana en Pétard hun initiatief graag over héél Limburg verspreiden. Is jouw school niet in Maastricht gevestigd, maar heb je wel interesse om een Ateliers de Musique op jouw school te organiseren, vul dan ook alvast het formulier in. Hopelijk kunnen we er dan samen voor zorgen, dat John Tana over een tijdje ook naar jouw school komt!   

 

Organisatie

Tana’s Ateliers de Musique is een initiatief van Mosasaurus Film Productions en KF InHeritage i.s.m. John Tana en Gilbert Pétard, en wordt ondersteund door de gemeente Maastricht en Veldeke Limburg. De organisatie van het project wordt uitgevoerd door Mosasaurus Film Productions en KF inHeritage.

Heeft u vragen? Mail of bel ons dan via:

ateliers@johntana.nl of 06-250 36 123 (Kris Förster).

© Copyright 2024 John Tana | 043WEB ☆ Webdesign Maastricht